Ders Tanımları

ECON 110

Oyun kuramının temel kavram ve yöntemlerine giriş; Çeşitli oyunlar, bunların çözümleri ve gerçek hayattan örnekler; İktisat, işletme, siyaset, hukuk, biyoloji ve tarih gibi alanlara uygulamalar; Oyun kuramının işbirliği, altruizm, ve karşılıklılık gibi toplumsal normların ve kurumların ortaya çıkması ve evrimini anlamaktaki rolü.

CASE - ECON
Lisans
Kredisi:3

ECIR 313

Bu ders uluslararası siyasal ekonomi alanındaki farklı kurum ve aktörlere temel yaklaşımları ele alır. Küresel düzeyde kimin ne aldığını çok aktörlü, çok farklı düzeylere değinen, ve çok farklı disiplinlerin içinden bakan bir çerçevede inceler. Bölgesel, ulusal ve ulus-üstü örgütlenmeler temelinde devletler, pazarlar, firmalar ve sivil toplum örgütleri arasındaki ilişkiyi irdeler. Ayrıca şu konulara odaklanır: küresel ticaret, üretim, finans, uluslararası örgütlerin bilgi yapıları ve ilişkileri, uluslararası şirketler, bölgesel entegrasyonlar, Kuzey-Güney ilişkisi, kalkınma ve küresel yoksulluk.

CASE - ECON
Lisans
Kredisi:3
Ön Koşulu: INTL. 203 or consent of the instructor

ECON 100

Ekonomik muhakeme, temel kavramlar. Arz, talep, piyasa dengesi. Tüketici ve firma davranışları. Piyasa yapıları: tam rekabet ve tekel. Refah analizi. Ekonominin genel işleyişi. Milli gelir, enflasyon. Uzun dönem analizi. Ekonomik büyüme, toplam faktör üretkenliği.Toplam talep-toplam arz modeli. Kısa dönem analizi. Konjonktür dalgalanmaları (iş çevrimleri) ve işsizlik. Devletin rolü. Maliye ve para politikaları. ECON 101, 102 derslerini tamamlamış öğrenciler ECON 100 dersinden kredi kazanamazlar.

CASE - ECON
Lisans
Kredisi:3