Dekanın Mesajı

Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak çok yönlü ve kaliteli bir eğitimle öğrencilerimizi küreselleşen dünyaya hazırlamayı hedeflemekteyiz. Araştırma faaliyetlerimizle bilimin sınırlarını daha ileriye götürmeyi ve sürdürülebilir bir gelecek için yarının liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ekonomi, işletme ve uluslararası ilişkiler arasındaki ortak çalışmaları ve etkileşimleri, eğitim ve araştırma programlarına yansıtmak en önemli önceliklerimiz arasındadır…

Devamını oku >>

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Misyon

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin temel misyonu, uluslararası ölçekte bilimsel gelişime katkıda bulunacak araştırmaları yürütmek ve Türkiye’nin uluslararası nitelikli en yetkin mezunlarını, yaratıcı, bağımsız ve nesnel olarak düşünebilen, iyi eğitim almış, kendinden emin liderler olarak yetiştirmektir.

Diğer bir deyişle, Koç Üniversitesi’nde yürütülen araştırmalar, uluslararası ölçekte bilimsel gelişime katkıda bulunmakta, teknolojik, ekonomik ve sosyal gelişmeyi desteklemektedir. Koç Üniversitesi, çalışmaları ile bilgiyi ilerletmeye ve kurumsal bir mükemmellik modeli haline gelerek, küresel ölçekte ve Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmaktadır.

Temel Değerlerimiz

Mükemmellik, Dürüstlük, Adalet, Uygarlık, Yaratıcılık, Küreselcilik, Sosyal Sorumluluk, Özgünlük, Takım Çalışması ve Verimlilik’tir.

Vizyon

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin vizyonu, dünya çapında bir eğitim sağlamak, araştırmalarda akademik mükemmelliğe ulaşmak ve toplumumuza ve global dünyaya fayda sağlamaktır. Mezunlarımız kendilerini en yüksek etik standartlara ve katılımcı demokrasinin değerlerine adamıştır, kritik düşünürler ve yaratıcı bireyler olarak ekonomik ve sosyal ilerlemede liderlik rolü alırlar.

Uluslararası
Ortaklıklar ve
Akreditasyon

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Enstitüsü, küresel akreditasyon kuruluşu AACSB International’dan, (Association to Advance Collegiate Schools of Business/İşletme Yüksek Okullarını Geliştirme Derneği) akreditasyon aldı. Daha önce AMBA ve EQUIS akreditasyonlarına da sahip olan Koç Üniversitesi, bu akreditasyonla birlikte Türkiye’den “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) ünvanına sahip ilk ve tek akademik kuruluş oldu.

Uluslararası Danışma Kurulu

Profesör Holli A. Semetko – Profesör Leonard Lane – Profesör Thomas Bieger – Şükrü Dinçer

Ödüller

Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tanju Yorulmazer’i “2022 – 2023 Üstün Eğitici Ödülü” için yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bahar Rumelili’yi “2022 – 2023 Üstün Eğitici Ödülü” için yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Akademi mentorluğunu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerimizden Dr. Zekiye Selvili’nin yürüttüğü Koç Üniversitesi Araştırma Takımı, bu sene de CFA Institute tarafından her yıl küresel ölçekte 900’den fazla üniversitenin katılımı ile düzenlenen ve dünyanın en prestijli finans yarışmalarından olan CFA Institute Research Challenge’ın Türkiye finalini kazandı. Bu başarıyla yarışmanın Akdeniz ülkelerini kapsayan ve sonuçları 31 Mart’ta açıklanacak bölgesel yarı finallerinde ekibimize başarılar diliyoruz.
18. Kadir Has Ödülleri’nde “Üstün Başarı Ödülü”, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ziya Öniş’e verildi. Kalkınmacı devlet ve küresel politik ekonomi, kalkınmanın ekonomi politiği, küreselleşmenin ve demokrasinin geleceği, yükselen güçlerin karşılaştırmalı politik ekonomisi ile Avrupa ve Türkiye politikaları konuları üzerine yaratıcı ve çığır açıcı çalışmaları, bu konular üzerine sunduğu özgün dersler ve titiz eğitmenliğinden dolayı Prof. Dr. Ziya Öniş, Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Prof. Dr. Ziya Öniş’i bu üstün başarısından dolayı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mezunlarımız

1998 yılında üniversite seçme ve yerleştirme sınavında Türkiye’deki ilk 30 öğrenci arasına girdim ilk tercihim olan Ekonomi Bölümü’nü tam burslu olarak kazandım. Hayatımdaki önemli dönüm noktalarından birisi oldu bu başarı. Koç üniversitesindeki yıllarım, her açıdan çok verimli geçti. Hiç İngilizce bilmememe rağmen, sadece bir yıl içerisinde Koç Üniversitesi’ndeki Hazırlık Programı sayesinde en üst seviyede İngilizce öğrendim. Hazırlık yılının ardından lisans derslerimiz başladı. Bu dönemde bence Koç Üniversitesi’ni diğerlerinden ayıran en önemli farkı, öğretim üyeleri ve öğrenciler arasındaki yakın akademik iletişimdi. Hocalara öğrencilerine her zaman önemli olduklarını hissettirdiler ve derslere katilim her zaman ön planda tutuldu. Hocaların kapıları her zaman öğrencilerine açıktı. Sonunda ekonomi bilimini akademik olarak yapmaya karar verdim ve o andan itibaren hocalarımdan büyük destek gördüm. Son sınıfta yaptığım doktora başvurularım sonucunda MIT, Harvard ve Stanford gibi Amerika’nın en iyi üniversitelerinden tam burslu kabul aldım ve MIT’yi tercih ettim. MIT’ nin Ekonomi Bölümü’ nde doktoramı tamamladıktan sonra University of Chicago’ da görev yapmaya başladım.

ufuk_akcigit

Ufuk Akçiğit

2003 | Ekonomi
Profesör, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü

Hayattaki başarılarımızda akademik yeterliliğimiz ve yetkinliklerimizin payı çok büyük olsa da, sosyal meziyetlerimiz de bir o kadar önem taşımaktadır. Koç Üniversitesi’nde dâhil olduğum sosyal faaliyetler sayesinde kendimi geliştirdim, inisiyatif aldım, gerçekten profesyonel anlamda işleri, öğrenci sıfatı ile gerçekleştirdim. Bunlar hem üniversite hayatımı daha güzel kılan güzel tecrübelerdi, hem de beni hayata hazırlayan, çevremi genişleten, insan ilişkilerinde nasıl daha başarılı olabileceğimi öğreten ama her şeyden önemlisi sizi başarıya asıl götürenin bir topluluğa ait olabilmek ve ekip olarak onun başarısı için çalışmak olduğunu gösteren, eşsiz fırsatlardı. Koç Üniversitesi, farklı ve özgün eğitimiyle kendimi geliştirmeyi ve yeniliklere ayak uydurmayı öğretti ve çağımızda başarı için şart olan hem sosyal hem de akademik meziyetleri harmanlama becerisini kazandırdı. Bütün bunları yaparken de bulunduğumuz topluluklarda fark yaratan bireyler olarak sivrilmemizi ve iz bırakmamızı sağladı.

mehmet_energin

Mehmet Energin

2009 | Koç University, BA in Business Administration and Sociology(Double Major),
2008 | University of Oxford, MSc in Sociology
Business Analyst at McKinsey & Company