Profile picture

Seda Ertaç Güler

Prof. Dr.
Ekonomi

Genel Bakış

Prof. Dr. Seda Ertaç Güler, ekonomi alanında lisans derecesini 2000 yılında Bilkent Üniversitesi'nden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise 2003 ve 2006 yıllarında University of California'dan (UCLA) almıştır. 2006-2008 yılları arasında University of Chicago ekonomi bölümünde doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapmıştır.

2008'den bu yana Koç Üniversitesi ekonomi bölümünde akademik çalışmalarına devam etmektedir. Prof. Dr. Seda Ertaç Güler’in temel uzmanlık alanı deneysel ekonomidir. Üzerinde çalıştığı ana konular bireylerin ekonomik tercih, yaklaşım ve becerilerinin çocukluk çağından itibaren gelişimini ve bunları etkileyen faktörleri incelemek, bireysel ve sosyal refahı artırabilecek tutumların ve becerilerin geliştirilmesi için geniş çaplı eğitim programları ve girişimler tasarlamak ve etkilerini ölçmek, eğitimde ve işyerlerinde özgüven, çalışma motivasyonu ve performansı artırabilecek politikaları incelemektir.

Ekonomi, psikoloji ve nöro-bilimin kesişiminde yenilikçi araştırmalar yapan Ertaç Güler, 2013 yılında TÜBA-GEBİP ödülüne, 2017 yılında BAGEP ve TÜBİTAK Teşvik ödüllerine layık görülmüş, 2019 yılında ise Avrupa Araştırma Konseyi'nin 2 milyon Euro değerindeki ERC Consolidator hibesini almaya hak kazanmıştır. Prof. Dr. Seda Ertaç Güler, European Economic Review dergisinde Asosiye Editör olarak görev yapmakta ve Economic Science Association yönetim kurulunda yer almaktadır; aynı zamanda Bilim Akademisi üyesidir.

Araştırma Alanları

Deneysel Ekonomi , Eğitim İktisadı

Eğitim

2006,

Doktora, California Üniversitesi, Los Angeles

2003,

Yüksek Lisans, California Üniversitesi, Los Angeles

1997,

Lisans, Bilkent Üniversitesi

Ödüller

2017,

TÜBİTAK Teşvik Ödülü

2013,

TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü